Särskrivning?

Nu blev det svårt.  Alltså, är det någonting jag hatar så är det särskrivningar. Utan att vara någon jobbig pråkpolis så tycker jag faktiskt att det är okej att klaga på just detta grammatiska fel.
Nu tittade jag tillbaka på rubriken på mitt förra inlägg, "En till sån där låt...", och plötsligt blev jag väldigt fundersam och förvirrad. Skriver man verkligen "sån där", eller måste ordet alltid sitta ihop och skrivas "såndär"? Blir jättebesviken på mig själv, då jag efter intensiv tankeverksamhet inte kommer på någon lösning. Har jag i mitt förra inlägg använt mig av en särskrivning??

Tänkte att man kanske skriver orden på olika sätt beroende på vilket sammanhang de används i (mest för att ge mig själv hopp om att jag kanske inte gjort fel), men nu måste jag  faktiskt få veta hur det ska vara. Blir jag påkommen med att göra särskrivningar så kan jag ju inte klaga på andra som gör det. Och ibland så måste man få klaga. Typ.
Skulle i alla fall bli tacksam om ni hjälpte mig att lösa denna grammatiska gåta. Tack på förhand! 

En till sån där låt...

Känns som att  nästan alla band och artister jag lyssnat på tidigare har manliga sångare, så på sista tiden har jag därför lyssnat till många kvinnliga artister. Mest har det varit Lily Allen och hennes nya skiva, men även Kate Nash och nu massor med Laleh. Laleh har också precis släppt en ny skiva, "Simon and me". Jag har väl inte lyssnat igenom den tillräckligt många gånger för att sätta något betyg, men jag känner på mig att det blir 5/5 :).

Har i alla fall fastnat ordentligt för en låt, "The End", men den kommer att få ett eget inlägg så fort jag hittar en video att lägga upp.

Tills dess ska ni få se henne sjunga en annan låt från den nya skivan. Den handlar om en blåval, och för er som varit med och söndagspromenerat på sista tiden vet ni att det har blivit ovanligt mycket snack om just blåvalar. Jaja, något ska man ju prata om... Här är videon i alla fall! "Bjurö Klubb heter låten". Och jaa... Laleh är grym helt enkelt.









Detta blev ett ganska glatt inlägg, men mitt humör går faktiskt väldigt upp och ner just nu. Jag blir jävligt sur när någon behandlar mina vänner dåligt.


Seriöst

Det är så jävla sjukt egentligen.

Det är sjukt att det finns homofobi. Att det finns rasism. Att det finns kvinnoförtryck. 
Idag fick jag höra en man på stan förklara hur Djävulen skapat homosexualitet i syfte för att få jorden att gå under.
Jag reagerar så jävla starkt när jag hör sådant. Ibland önskar jag att jag var en sådan människa som utan tvekan kastar mig in i situationen och tydligt förklarar för mannen vilken trångsynt jävel han är. Hur han yttrar sig på ett sånt jävla kränkande sätt.
Efter jag sett sånt här kan jag gå runt i dagar och undra vad fan som är felet på dessa människor. Någonstans har det ju slagit snett, och jag fattar inte hur vissa människor kan vara så dumma i huvudet.

Nu kommer jag att gå runt i dagar och fundera på vad som var felet med mannen på stan. Jag kommer  att fundera på om hans två barn, som såg ut att vara ungefär 5-7 år gamla, lyssnar på sin pappa. Om han håller på att forma deras åsikter för hela deras liv. Kanske kommer de med tiden inse att deras pappa är en jävla homofob som dömer folk efter vilka de blir kära i? 

Det är läskigt hur folk kan ha en sådan skev bild av verkligheten.


Love song

Oh pretty love

don't worry

with me you don't need a place to hide

so just sit real still

and the light will flood in over the hills



Också Tilly and the wall. Tänkte rita en söt bild på en blomma eller nåt. I Paint.
Jag är dålig, för jag tar bara bilder från internet hela tiden och lägger upp dem på bloggen, ofta utan att ens nämna vart jag tog dem ifrån. Är det egentligen okej att ta bilder som ligger uppe på internet och använda dem? Jag har dålig koll på sånt där... men då är det ju tur att jag är så otroligt begåvad för att rita på Paint. Tyvärr fanns inte programmet (!) på den här datorn, så vi får skippa det denna gång. Sov gott!

Tilly and the wall

Känns som att jag tjatat lite mycket om herr Winnerbäck på senaste tiden, så nu ska jag skriva om lite annan musik!
Blev tipsad av en kompis att lyssna på Tilly and the wall, och jag märkte att de var ganska grymma. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva deras musik, men vissa låtar låter lite som en blandning av Billie the vision and the dancers  och I'm from Barcelona. :)

Här är en video oxå. Gillar att allting är färgglatt  och ganska... fantasifullt ;)


The Ice Storm, Big Gust and You from Team Love on Vimeo.

Ha det gött! Tess hälsar puss till alla

Well, that was a close one!

Haha, ja jävlar. Tror att jag och Jenny köpte de absolut sista biljetterna till "Hultsfred älskar Winnerbäck" igår. 

TAGGAD PÅ FESTIVAL 



Jag och Jenny på Yran 08, lovely





...och en lite mer party bild från Billie the Vision- konserten förra året på P&L!


Fortfarande bäst

Det känns så jävla nice, att jag kan ta långa pauser från lyssnandet på min favoritartist, för att sedan lyssna en gång och konstatera att han fortfarande är bäst. Läser ni det förra inlägget så vet ni nog vem jag menar... :D


"Du slet av en dräkt av en narr. Och lät mina bjällror få falla"

Hade nästan glömt hur jävla underbar den här låten är. Fin melodi, men framför allt är texten helt fantastiskt. Jag vet inte om någon annan text har fångat mig på samma sätt som den här.


Nu sitter han och sjunger igen;
skämt ur sin skrattande dvala.
Du ber honom tystna igen,
och låta händerna tala.

Och han ler och förvandlas som pojkarna gör,
när inget finns att teatra inför.

Och han tror han är förälskad igen.
Det är så mycket i skallen.
Men när Du säger: God natt kära vän,
står Du påklädd i hallen.

Och Du går och han krymper, som pojkar blir små
när dom är nakna med kläderna på.


För Du
såg mer än min fåfängs gitarr.
Du slet av en dräkt av en narr.
Och lät mina bjällror få falla.

Som nu
när teater känns något befängt;
i gryning när krogen har stängt
faller bjällror från alla.


Men mörkret faller bittert igen.
Så han skrattar med ljuset.
Du gråter i tystnad igen,
med alla häxor i huset.


Och han ringer och säger: Det mörker Du ser
gör att stjärnorna märks lite mer.


Så, han sjunger sina sånger igen.
Och Du ler åt hans iver.
Och när Du säger: Det ljusnar min vän,
så sitter han redan och skriver:

Ljuset blir större när natten tar form,
och värmen blir mer värd i storm.

Och Du
tog del av min fåfängs gitarr.
Du skratta' med enfaldens narr;
två clowner som vråla' i natten.

Som nu
när teater känns mer relevant;
när det enda är mörkt som är sant
förstår jag dom flyende skratten.


Låten heter Vänner och är skriven av Lars Winnerbäck. Tycker man inte om att lyssna på hans musik kan man i alla fall läsa hans texter lite då och då. :)
Jag tycker att den här texten är briljant. Helt fantastisk som sagt. Jag skulle kunna skriva så mycket mer om den, men då skulle ni inte orka läsa det.

Jag måste ändå få lägga lite tyngd på dessa textrader, i första refrängen. Jag vet inte vad ni tycker, men själv har jag svårt att finna ord för hur bra skrivet det är...

För Du
såg mer än min fåfängs gitarr.
Du slet av en dräkt av en narr.
Och lät mina bjällror få falla.


Friday at Friday's

Mums!

Mitt motto

Kom på ett eget litet ordspråk idag:

He
llre fattig i stan än rik på landet

Håller ni med mig? :)



Genteknik

är tråkigt.

Massa ytligheter på samma gång

Jag vet att detta inte är någon modeblogg, men är det okej någon gång att skriva om nåt man köpt?
Bara för att jag blev så glad och nöjd... utan att alls känna mig som en materialist höhö...

Jag hade en härlig ytlighetseftermiddag. Klippte mig, köpte en sjal i alla regnbågens färger + ett par skitsnygga skor! Känner mig mycket nöjd just nu. Vi får se om det ändras när jag vågar kolla på mitt kontoutdrag igen...
Aja, nu är det nog med ytligheter! Vill ju inte bli förväxlad med typ blondinbella :O.

Musik ska det bli däremot! Blev tipsad om ett skitbra band, Tilly and the wall.  Sök lite på youtube så hittar ni!



(Ännu mer modeblogg-varning att lägga upp bilder på plagg som man köpt, men nu har jag gjort det också för första gången)... Dock är den köpt second hand så ni kommer aldrig att hitta en likadan moahaha! Vi kan säga att jag la upp bilden bara för att retas :)


Torsdag, fredag, lördag, söndag och lite från förra helgen

Okej, nu jävlar ska jag skriva! Känns fortfarande som att jag missat en veckas sömn, men det blir väl bättre snart...


Hmm... förutom inlägget igår så skrev jag om att jag skullse på Stefan Sundström! Det blev en väldigt trevlig kväll. Jag och Richard var ganska pepp när vi satt på den 45 minuter låååååånga pendeltågsresan till Södertälje. Vet inte varför, men jag gillar verkligen inte pendeltåg. Kanske är det för att jag förknippar det med långa resor, försenade tåg, kyla och tristess.... Aja, ska inte klaga för mycket på pendeltågen, de är säkert jättebra egentligen :). Vi kom fram till Södertälje ungefär en halvtimme innan spelningen började, och lyckades faktiskt hitta Oktoberteatern rätt snabbt. Glada och nöjda bytte vi plötsligt riktning från vår tidigare planering inför kvällen; istället för öl och nikotin nöjde vi oss med ... ehm.. lite udda men...chokladcigaretter. Hah! Hur längesen var det inte man köpte sånna egentligen? Utan att dra in dålig luft i våra lungor kunde vi ändå ta en cigarett under pausen, underbart! Kanske det nya revolutionerande sättet för de som behöver sluta röka? Jag menar, chokladcigaretterna ser ju faktiskt helt identiska ut med vanliga cigaretter, och om man försöker tända dem så får man god, smält choklad i munnen. En win-win-situation enligt mig (nu är jag inte rökare så jag förutsätter att chokladen på något magiskt sätt också tar bort människors nikotinsug).

Aja, konserten var bra också! Kändes lagom för en torsdagskväll att sitta ner och se på en av mina favorittrubadurer spela på sin gitarr. Här är en video från kvällen:



Videon finns också på  Stefan Sundströms hemsida, www.stefansundstrom.se

Okej, sen var det fredag! Jag tog min faktiskt till jobbet efter skolan och kände mig duktig på mitt tretimmarspass. Efter jobbet drog jag direkt hem till Tess och Micke på en trevlig filmkväll "för att vi är för fattiga för att supa" :).
Vi såg på Babylonsjukan och drack vin som vi hade fått av Pär (för att han helt enkelt var för fin för att dricka det), hrrrm. Tror dock att det blev en ömsesidig besvikelse på filmen och vi skyndade vi oss att sätta på Grotesko för att få lite riktig kvalitet på filmkvällen.

Lördagen och söndagen spenderades på distriksårskonferens med Ung Vänster. Det var väldigt trevligt, om man bortser från min grova sömnbrist. Som framkom i inlägget jag skrev igår, så var syftet med gårdagen också att komma ikapp med matte C, som just nu håller på att suga ut musten ur mig. Dock vann sömnen, och då finns det väl inte så mycket att göra åt saken? Sömn är ju faktiskt ett av våra viktigaste grundbehov, matematik är det inte. 

Juste, jag nämde lite hastigt i ett tidigare inlägg att Tess hade en grym fest för ett tag sen! Finns inte så mycket mer att säga än att det var väldigt, väldigt  kul :) . Jag är tyvärr inte den bästa eller mest aktiva fotografen, men jag fick i alla fall en bild på mig och födelsedagsbarnet:




Well... jag hoppas att ni orkade läsa inlägget, och jag önskar alla en god natts sömn!

Måttligt deckad

Har varit dålig på att skriva denna vecka. Har egentligen jättemycket jag vill skriva ner men jag orkar helt enkelt inte ikväll heller. Den här veckan har jag varit på ungfär alla ställen utom hemma. Tror att min trötthet blommade ut ordentligt i eftermiddags då jag skulle räkna matte hos min bror.  Lutade mig bakåt i sängen och somnade efter att ha räknat det första (och det enda) talet. Vaknade en eller två timmar senare och nu är jag hemma igen...
Undra vad jag ska göra ikväll. Sova kanske?

Sundis

Sitter söndertråkad på en Företagsekonomi- lektion. Känns som en ganska värdelös kurs eftersom att jag med stor sannolikhet aldrig kommer starta ett företag... men ikväll är det Sundström tjoho!






"Det är dyrt att vara fattiglapp idag

Men billigt att va rik, ja då

Köper man en bostadsrätt så klart

O håvar in profit"




Fotoutmaning + nagelstänk

Jag blev utmanad av Tess.

( Gå in i mappen mina bilder - Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen - Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den. )

Detta blev mitt resultat:























Hmm.. haha ja det verkar vara någon slags pyramid. Bilden är i alla fall från mitt fotoalbum "Californien" där jag var år 2006 och hälsade på min bror. Roligare än såhär blev det inte.. förlåt :P

**********************************************************************************************************************************

Förresten, vet inte om det bara är jag som tycker detta är äckligt, men såhär var det iaf:
Ikväll när jag satt på bussen hem så började damen som jag satt bredvid plötsligt att flitigt fila naglarna. Kanske bara jag som reagerar  dåligt på sånt? Det känns liksom som att nagel-buissnes sköter man hemma på toaletten, och inte bredvid någon på bussen.... Naglar är ju trots allt en blandning av döda hudceller, och det har jag väl nog av själv. Behöver inte hennes nagelstänk  på mina kläder...

Är jag töntig som kände sådär, eller håller ni med mig?


Livet på landet

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Att bo långt bort är ingen bra grej. Nackdelen med att behöva buss för att komma hem är att man är rätt körd då bussarna inte kan ta sig fram... 
Idag var en sådan dag.  Motvilligt började jag vandra hemåt (en vandring som skulle bli minst 2 timmar lång om bussen inte skulle komma loss). Då jag insåg att jag aldrig skulle hinna tillbaka till jobbet i tid i den takten så tvingade jag mig själv att börja springa. Efter att ha sprungit i ungefär en timme, med en tung väska och en hals som inte gillade minusgrader, kom bussen och räddade mig. Skulle vara tacksam nu för ett nytt hjärta.

Jag brukar ju säga att "allt fungerar bara man har musik", men idag hade jag ingen musik. Min mp3 hade mot sin vilja hamnat på fel ställe efter lördagens festande (Tess hade en grym fest, kanske berättar mer sen). Nu har jag iaf fått tillbaka min mp3, och firar med att lyssna på Kaiser Cheifs - I predict a riot.  Riktigt bra! En annan favorit för tillfället är Oasis -Live Forever, kanske bland det bästa som skrivits.

Check it out :)



Zzzz

Har ni någonsin tänkt på en sak medans ni somnar, och sedan vaknat dagen efter med exakt samma tanke? Det hände mig idag, och det kändes lite mysko haha.. Undra om min hjärna fortsatte att arbeta på tanken hela natten, och att det är därför jag var så trött idag? Vore en schysst grej att kunna skylla på "överarbetad hjärna" när lärarna undrar varför man sover på deras lektioner. :)
 
Drömmar och sömn är ett ganska intressant ämne över huvud taget. Även om jag inte tror speciellt mycket på drömtydning så är det ganska kul att läsa om. Problemet är bara att mina drömmar är så tråkiga (i alla fall de jag kommer ihåg). Jag kan drömma att jag ligger och sover, vaknar, går upp och dricker vatten för att sedan gå och lägga mig igen. Sen när jag vaknar så vet jag knappt om det var en dröm eller inte. Hur mesigt är inte det? Kanske har jag massa coola drömmar som jag inte kommer ihåg, eller så är jag helt enkelt så cool när jag är vaken så att jag inte behöver drömma det.
 
Aja, om jag vill försäkra mig om häftiga actiondrömmar så kanske jag ska tänka på sånt innan jag somnar. Jag ska börja testa det och så lovar jag att rapportera när det händer. Vet inte riktigt hur jag ska avsluta detta inlägg på ett bra sätt. Så eeehh... nu är det slut.

Musik + Facebook på svenska!

Har haft en jättechill dag, bara lyssnat på musik och spelat gitarr. Dessutom ändrades mitt facebook från engelska till svenska idag! En stor händelse som jag kände att jag var tvungen att dela med mig av. Aja,godnatt osv.

Are we human?

En mängd konstiga känslor slog till mot min huvudvärk imorse. Vet inte riktigt vad som var felet, men allting kändes bara värdelöst. Kan nog ha att göra med den där extrema bakis-feelingen, men det är ändå läskigt när man plötsligt mår dåligt över någonting som man inte riktigt kan placera.

Men det finns ju något som fungerar för allt! Ni kanske förstår att jag menar musik. Så jävla bra helt enkelt. Jag tror jag ska satsa på en gitarrkurs i höst och bli skitgrym. 

Eftersom jag är Hulstfred-inspirerad just nu så lyssnar jag på The Killers, och vem älskar inte den här låten?




"And I'm on my knees, looking for the answer"


RSS 2.0